Игри на табла
Triassic Terror

 

Во оваа праисториска тактичка игра играчите управуваат, на почетокот со едно, а потоа и со повеќе стада на диносауруси. Почнувате стадото во мочварна територија, а потоа се ширите во други средини и со повеќе стада.

Повеќе...
 
Shipyard

 

Бродскиот сообраќај во дветнаесетиот век го доживува својот ултимативен развој, инициран од потребите на компаниите, но и воените сили. Вие сте во центарот на тој расцут на бродскиот сообраќај.

Повеќе...
 
Fish Fish

 

Во оваа едноставна игра на блефирање и проценување, играчите наизменично ги играат улогите на рибарот и рипката. Рибарот фрла пет јадици, но само на две од нив ќе се закачи риба. Тој што е во улога на риба, треба да лапне што повеќе поени без да се закачи на некоја јадица, а рибарот треба да е доволно итар да ја натера рибата да се закачи на јадица.

Повеќе...
 
Apocalypse: Galactic Arena

 

Дуел на гладиатори во митската арена, повторно изградена на вселенска платформа, кој го привлекува вниманието на целиот универзум.

Играчите управуваат со свој custom гладиатор и може да се игра како дуел - еден на еден, или пак тимски - двајца на двајца или тројца на тројца.

Повеќе...
 
Planet Steam

 

Оваа игра, сместена во steam-punk футуристичката реалност, се занимава со менаџирање на економскиот развој во новооснованиот град на планетата Steam, каде се е подредено на условите кои владеат таму и ресурсите кои произлегуваат од тие услови, како и изворите на енергија (топлинска воглавно). Правилното менаџирање со овие поставки доведува до победа.

Повеќе...
 
Antike II

 

Предизвикот во оваа стратегијска игра сместена во античките времиња, лежи во еволуцијата и натпреварот помеѓу цивилизациите на Стариот Свет. Тие создаваат градови, градат храмови, пловат по сеуште недоволно истражените морски ширини и ги откриваат за нив новите научни принципи и технологии.

Повеќе...
 
The Princes of Machu Picchu

 

Кога шпанските конквистадори ја освоиле инканската империја, неколкумина принцови успеваат да се засолнат во скриениот град кој се наоѓа длабоко во Андите, над реката Урабумба. Тука почнува нивниот последен отпор и последната шанса за опстанок на оваа цивилизација.

Повеќе...
 
Takenoko

Многу одамна императорот на Кина му подарил џиновска панда на јапонскиот император, како мировен гест. Пандата е донесена во Јапан и сместена во царската градина.

Играчите се назначени да се грижат за ова ретко и скапоцено животно, култивирајќи полиња на кои ќе расте бамбус - единствената храна која пандата ја јаде, како и грижејќи се за сите останати потреби на животното.

 

Повеќе...
 
Qin

 

 

Кина пред повеќе од 2000 години. Време на војни помеѓу моќните главешини кои ја окупираат земјата и ја колонизираат, градат пагоди, како симбол на нивниот авторитет.

Повеќе...
 
Relic Runners

 

Откако се проширија гласините за пронаоѓањето на прастарите богатства на античките цивилизации, длабоко во џунглата, не помина многу време и веднаш се појавија ловците на богатства.

Универзитетски професор, богата наследничка, авантурист... се само од некои од улогите кои ги имаат играчите во потрага по скапоцените артифакти, скриени во рушевините од храмовите, покриени со бујна прашумска вегетација.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Анкета

Кој е твој клан во Таркир?
 
stefan spasovski